Contactologia

Les lents de contacte són unes lents correctores que s'adapten directament en contacte amb els ulls, sobre la capa lagrimal que lubrifica la còrnia.

Una bona adaptació de lents de contacte i seguir les normes d'higiene recomanades pel professional, ens garanteix la seva seguretat i comoditat.

Tipus de lents de contacte:

  • Permeables al gas: Són lents de contacte d'un material amb una certa consistència, que deixen passar l'oxigen a través del material. Aquest tipus de lents de contacte s'adapten perquè en alguns casos ens proporcionen major qualitat de visió en miopia, hipermetropía, astigmatisme, presbícia o “vista cansada”, queratocon, orto-k o en còrnies irregulars.
  • Lents de contacte toves: El seu material conté un gran contingut d'aigua. Són lents molt fines,per la qual cosa la seva durada és més limitada que les lents permeables. El material d'aquestes lents és més delicat, acostuma a ser d'un sol ús amb durades des d'un dia, una setmana, quinze dies, un mes o trimestrals..

Avantatges de l'ús de lents de contacte:

  • Proporcionen un major camp visual.
  • La grandària de les imatges que se'ns projecta en la retina és el més semblant a la realitat. Per això en casos de gran diferència de graduació entre tots dos ulls és una bona manera de poder corregir tota la graduació de cada ull per separat.
  • Les lents de contacte suposen un canvi estètic, una major llibertat i seguretat en els moviments en l'esport i en alguns àmbits laborals.
  • Les adaptacions de lents de contacte progressives, ens donen una bona qualitat de visió des de lluny i a prop, proporcionant molta comoditat en tasques de visió pròxima.

READAPTACIÓ DE LES LENTS DE CONTACTE

Molts usuaris de lents de contacte s'han vist obligats a abandonar-les a causa d'una intolerància, per un excés d'ús, sequedat ocular i/o irritació. L'estar en constant evolució de nous materials i geometries, ens permet readaptar lents de contacte amb major èxit.